niedziela, 21 września 2014

Sałatka z fetą

 Nie macie pomysłu na szybką i smaczną kolację bądź śniadanie? Jeżeli wasza odpowiedź brzmi "tak" to ja mam dla Was propozycję;) Dzisiaj zapraszam na jedną z moich ulubionych sałatek, pyszną, lekka i ekspresową. Połączenie sera fety ze świeżymi warzywami to dla mnie strzał w dziesiątkę. Polecam bardzo;)




Składniki:
  • 2 pomidory 
  • 2 ogórki szklarniowe
  •  połowa kapusty pekińskiej
  • opakowanie sera feta 
  • 4 łyżki oliwy 
  • 2 łyżki wody 
  • opakowanie sosu greckiego sałatkowego

Wykonanie: Ogórki obrać ze skóry a następnie pokroić w kostkę, pomidory wymyći również pokroić w kostkę. Kapustę wymyć, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Warzywa połączyć w misce i dodać pokrojony w kostkę ser feta. W szklance wymieszać wodę, oliwę oraz sos grecki, polać sałatkę, dobrze wymieszać i odstawić na około 30 minut do przegryzienia się.

Smacznego;)

2 komentarze :

  1. Orientowalas sie jaki jest skład tego gotowego sosu? Może warto zrobić samemu bez glutaminianu sodu i innych E ;) wiem, że chodziło o prostą i szybką sałatkę, ale zawsze moze to być zwykły vinegret.
    Pomysł smaczny :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak czytałam skład sosu sałatkowego, na moje oko nie ma w nim nic strasznego:) No może poza dwoma składnikami strasznie brzmiącymi ale zapewniam, że one tylko strasznie brzmią- sprawdzałam;) Następnym razem wypróbuję z własnoręcznie przygotowanym vinegret. Pozdrawiam;)

      Usuń

Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło ;)

Printfriendly

Lista zakupów