czwartek, 21 kwietnia 2016

Lody bananowe z wkładką czekoladową

Dzisiaj w Krakowie przebija się słoneczko jednak wiatr sprawia, że jest dość zimno. Ja wiem, że  taka pogoda nie bardzo zachęca do spożywania lodów jednak ja dzisiaj chciałam Wam przedstawić przepis na przepyszne domowe, mocno bananowe lody. Przecież możecie je przyrządzić dzisiaj a zjeść np jutro- chociaż uprzedzam, że łatwo im się nie oprzecie. Lody są mocno bananowe na bazie prawdziwych bananów i świeżej kremówki z dodatkiem przepysznej czekolady Callebaut

Polecam bardzo ;) 



Składniki:
  • 3 duże banany 
  • 1 duża pomarańcza
  • 1,5 szklanki kremówki 36%
  • 1/3 szklanki cukru trzcinowego
  • czekolada Callebaut


Wykonanie: Banany obrać ze skórki i przełożyć do blendera, dodać cukier i zmiksować na gładką masę. Kremówkę ubić na sztywno i stopniowo dodawać zmiksowane banany- dokładnie wymieszać. Następnie do masy lodowej dodać 3-4 łyżki czekoladowych kuleczek i wyciśnięty sok z pomarańczy. Masę przełożyć do misy maszynki do lodów i dalej postępować według jej instrukcji. Lody przełożyć do pojemnika i zamrozić.

Smacznego ;)


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło ;)

Printfriendly

Lista zakupów