sobota, 13 września 2014

Tort na wieczór panieński

Wczoraj miałam przyjemność robić tort na wieczór panieński dla Natalii. Hmmm kształt raczej standardowy jak na tego tupu imprezę;) Tort składał się z jasnych biszkoptów zabarwionych na czerwono i z kremu śmietankowego z dodatkiem czekolady. Oczywiście nasączony został sporą ilością alkoholu. Myślę, że jak na pierwszy raz z tego typu tortem to wygląda całkiem przyzwoicie;) Po rozwinięciu posta ukaże się zdjęcie, dozwolone od lat 18- nastu ;)








Składniki:

  • 100 gram czekolady gorzkiej
  • 250 ml śmietany kremówki 36 %
  • 250 gram serka mascarpone 
  • 5 łyżek cukru pudru



Wykonanie: Czekoladę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier i zmiksować. Następnie stopniowo dodawać mascarpone a na sam koniec startą czekoladę, całość wymieszać do połączenia się składników. Schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło ;)

Printfriendly

Lista zakupów