Schab z chrzanem i delikatną nutą pomidorową okazał się strzałem w 10;) Roladki są bardzo miękkie, soczyste i niezwykle aromatyczne. Idealnie spiszą się podczas ważnych domowych uroczystości, gdy nie możemy całego czasu spędzać w kuchni. Można je przygotować wcześniej a później przygrzać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym (nie stracą na swoim smaku ani wyglądzie). Polecam bardzo;) Ciekawe jak Wam posmakują:)
Składniki:
- 5 plastrów schabu
- łyżeczka przecieru pomidorowego
- 10 dag tartego żółtego sera
- 3 jajka
- 2 łyżki śmietany 18%
- 2 łyżki tartego chrzanu
- bułka tarta
- wegeta
- olej do smażenia
Wykonanie: Schab wymyć, osuszyć i rozbić na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa natrzeć wegetą, odłożyć na 20 min do lodówki. W między czasie przygotować farsz. Chrzan, ser, śmietankę i koncentrat wymieszać z jajkiem, doprawić wegetą do smaku. Na środek mięsa nałożyć po 2 łyżki farszu, dość ciasno zrolować i spiąć wykałaczkami (można do tego celu użyć także specjalnych klamerek do roladek). W miseczce rozbełtać 2 jajka a do drugiej miseczki nasypać bułki tartej. Każdą roladkę obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z wszystkich stron.
Smacznego;)
Smacznego;)
POMYSŁOWE Z PEWNOŚCIĄ CIEKAWE TEZ W SMAKU ;) ZAPISUJĘ PRZEPIS I ZAPRASZAM NA ROLADKI Z INDYKA Z BOCZKIEM I CUKINIA:POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/08/roladki-z-indyka-z-boczkiem-i-cukinia.html
Bardzo ciekawy przepis na roladki :-) wyglądają pysznie :-)
OdpowiedzUsuń