środa, 30 kwietnia 2014

Biało czarne serniczki z dżemem porzeczkowym

Miękkie rozpływające się w ustach serniczki. Nie za słodkie nie za kwaśne, dla nas w sam raz. Szybki do przygotowania i od razu poporcjonowane;) Polecam.




Składniki:

  • 500 gram twarogu sernikowego
  • 2 jajka
  • łyżka prawdziwego cukru waniliowego bądź pół opakowania ok. 8 gram kupnego
  • pół szklanki cukru pudru
  • 100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1.5 łyżki kakao

Wykonanie: Z białek ubijamy pianę pod koniec ubijania dodajemy żółtka, nadal ubijamy. Następnie stopniowo dodajemy ser, ciągle mieszając. Do przygotowanej masy dodajemy cukier waniliowy, mleko skondensowane, oraz proszek do pieczenia oraz mąkę pszenna i mieszamy do połączenia się składników. Masę dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy kakao, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i rozdzielamy pomiędzy nasze foremki najpierw jasną masę a później ciemną. Na wierzch każdego serniczka nakładamy po pół łyżeczki porzeczkowego dżemu. Pieczemy około 35 minut w temperaturze 150 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku. 





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło ;)

Printfriendly

Lista zakupów