Smaczne, soczyste słodko pikantne skrzydełka, ich przygotowanie zajmie nam tylko chwilkę.
Składniki:
- 0,5 kg żeberek
- 4 łyżki miodu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki ketchupu
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta tymianku
- szczypta oregano
Wykonanie: Żeberka umyć i osuszyć. Przekroić na mniejsze kawałki np. tak po 2 kości. W miseczce wymieszać ketchup z przecierem pomidorowym i miodem.Do marynaty dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz resztę przypraw, dokładnie wymieszać. Żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego, dokładnie obtoczyć w marynacie, włożyć na minimum 3 godziny do lodówki. Po tym czasie piec przez około 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło ;)