Szybkie a zarazem bardzo dobre krokiety. Idealna propozycja na szybki bezmięsny obiad.
Składniki:
Farsz
Farsz
Wykonanie: Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać i pokroić w kostkę, całość przyprawić wegetą i pieprzem, podsmażyć. Gdy farsz będzie już gotowy ścieramy na grubych oczkach żółty ser i dodajemy do całości, mieszamy aż ser się rozpuści i połączy z pieczarkami i cebulą.
Ciasto naleśnikowe:
- 200 gram mąki pszennej
- 2 jajka
- 250 ml mleka
- szczypta soli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 50-100 ml wody gazowanej
Wykonanie: Mąkę przesiać dodać jajko, mleko, sól, oliwę i wodę gazowaną, dokładnie wymieszać ciasto tak aby nie pozostały grudki. Smażyć na rozgrzanej patelni.
Wykonanie krokietów: Na środek każdego naleśnika nakładamy farsz, składamy w kwadracik, obtaczamy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na zloty kolor z obu stron.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło ;)