niedziela, 7 września 2014

Roladki schabowe z chrzanem i serem

Schab z chrzanem i delikatną nutą pomidorową okazał się strzałem w 10;)  Roladki są bardzo miękkie, soczyste i niezwykle aromatyczne. Idealnie spiszą się podczas ważnych domowych uroczystości, gdy nie możemy całego czasu spędzać w kuchni. Można je przygotować wcześniej a później przygrzać w piekarniku w naczyniu żaroodpornym (nie stracą na swoim smaku ani wyglądzie). Polecam bardzo;) Ciekawe jak Wam posmakują:) 




Składniki:

  • 5 plastrów schabu 
  • łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 10 dag tartego żółtego sera
  • 3 jajka
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki tartego chrzanu 
  • bułka tarta
  • wegeta 
  • olej do smażenia
Wykonanie: Schab wymyć, osuszyć i rozbić na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa natrzeć wegetą, odłożyć na 20 min do lodówki. W między czasie przygotować farsz. Chrzan, ser, śmietankę i koncentrat wymieszać z jajkiem, doprawić wegetą do smaku. Na środek mięsa nałożyć po 2 łyżki farszu, dość ciasno zrolować i spiąć wykałaczkami (można do tego celu użyć także specjalnych klamerek do roladek). W miseczce rozbełtać 2 jajka a do drugiej miseczki nasypać bułki tartej. Każdą roladkę obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z wszystkich stron.

Smacznego;)

2 komentarze :

  1. POMYSŁOWE Z PEWNOŚCIĄ CIEKAWE TEZ W SMAKU ;) ZAPISUJĘ PRZEPIS I ZAPRASZAM NA ROLADKI Z INDYKA Z BOCZKIEM I CUKINIA:POZDRAWIAM
    http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/08/roladki-z-indyka-z-boczkiem-i-cukinia.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo ciekawy przepis na roladki :-) wyglądają pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń

Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło ;)

Printfriendly

Lista zakupów