Za jej przyczyną mięso stanie się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Delikatny słodko- ostry smak doda mu prawdziwego charakteru. Marynata miodowa idealnie sprawdza się z drobiem. Na moim stole ostatnio zagościła w towarzystwie kurczaka- a dokładniej jego udka. Powiem nieskromnie- palce lizać ;)
Serdecznie polecam ;)
Składniki:
- pół szklanki oliwy z oliwek
- 4 łyżeczki naturalnego miodu
- 4 łyżeczki musztardy
- pół łyżeczki ostrej papryki
- szczypta słodkiej papryki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i natrzeć nią oczyszczone i osuszone nogi z kurczaka. Mięso marynować w lodówce przez dzień. Podczas pieczenia co jakiś czas mięso polewać marynatą.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło ;)