wtorek, 17 marca 2015

Marynata miodowo- musztardowa

Za jej przyczyną mięso stanie się prawdziwą ucztą dla podniebienia. Delikatny słodko- ostry smak doda mu prawdziwego charakteru. Marynata miodowa idealnie sprawdza się z drobiem. Na moim stole ostatnio zagościła w towarzystwie kurczaka- a dokładniej jego udka. Powiem nieskromnie- palce lizać ;) 
Serdecznie polecam ;) 






Składniki:
  • pół szklanki oliwy z oliwek
  • 4 łyżeczki naturalnego miodu 
  • 4 łyżeczki musztardy 
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • szczypta słodkiej papryki
  • sól do smaku 
  • pieprz do smaku 
Wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i natrzeć nią oczyszczone i osuszone nogi z kurczaka. Mięso marynować w lodówce przez dzień. Podczas pieczenia co jakiś czas mięso polewać marynatą. 

Smacznego :)


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło ;)

Printfriendly

Lista zakupów