sobota, 31 stycznia 2015

Makaron z tuńczykiem

Pycha, jednym słowem niebo w gębie. Super szybkie, smaczne i mega sycące danie. Jego przygotowaniu sprosta każdy. Jeżeli lubicie ryby i makaron to w 100 % to danie jest dla Was;) 

Bardzo polecam;) 



Składniki:
  • 100 gramów makaronu nitki
  • łyżka masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule 
  • 2 łyżki majonezu 
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • puszka tuńczyka w sosie własnym 
  • sól do smaku 
  • pieprz do smaku 
  • łyżka natki pietruszki
  • 2 plasterki sera żółtego
Wykonanie: Makaron ugotować jak zawsze. Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na rozgrzanym maśle, gdy będzie już zrumieniona dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć. Kolejno dodajemy odsączonego tuńczyka oraz makaron, chwilę smażymy. Danie oprószamy solą i pieprzem do smaku. Na sam koniec dodać majonez wraz z jogurtem oraz pokrojony na mniejsze kawałki ser. Całość podsmażać do czasu rozpuszczenia się sera. Wyłożyć na talerze posypać posiekaną pietruszką.

Smacznego;)


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło ;)

Printfriendly

Lista zakupów