Bardzo lubię dania jednogarnkowe. Nie tylko dlatego, że mało po nich zmywania ale także dlatego, że nie trzeba ich jakoś specjalnie pilnować.
Zupka jest bardzo dobra, niezwykle sycąca i wspaniale rozgrzewająca. Nie robię je zbyt często ale kiedy już jest na stole to bardzo szybko z niego znika, Męska część domowników zajada zupkę z kromką chleba (najlepiej- takiego domowego).
Polecam;)
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1,5 litra bulionu
- 2 ogórki szklarniowe
- 3 cebule
- 3 papryki kolorowe(czerwona, zielona, żółta)
- mały pikantny ketchup
- 3 łyżeczki przecieru pomidorowego
- ząbek czosnku
- chili
- tymianek
- pieprz
- sól
Wykonanie: Ogórki, papryki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć. Gdy warzywa będą już miękkie dodać do nich mielone mięso i całość podsmażyć. Następnie zawartość patelni dodać do gotującego się wywaru i całość gotować do miękkości. Następnie do zupy dodać cały ketchup, przecier pomidorowy, świeżo zmielony pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz tymianek. Całość doprawić papryką chili.
Smacznego ;)
Smacznego ;)
Wygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuń