środa, 13 sierpnia 2014

Łazanki z kapustą

Smaczne, proste, szybkie i pożywne;) My bardzo lubimy łazanki a, że nie było ich już dawno to postanowiłam dzisiaj sprawić moim najbliższym taką radochę...Noo dobra, przyznam się, sobie również;)
Polecam bardzo, bo danie nie skomplikowane i gotowe prawie błyskawicznie;)






Składniki:

  • 1 duża kapusta
  • opakowanie makaronu typu Łazanki
  • 5 cebul
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • wegeta


Wykonanie: Kapustę obierz z wierzchnich liści, następnie zszatkuj ją. Gotową włóż do gotującej się osolonej wody i gotuj do miękkości. Gdy będzie już gotowa, odcedź i dokładnie odciśnij nadmiar wody. Cebulę pokrój w plastry i podsmaż na dwóch łyżkach masła. W między czasie ugotuj makaron. Następnie połącz kapustę z cebulą i makaronem. Dopraw solą, pieprzem i wegetą do smaku, wymieszaj. Całość wstaw do piekarnika i smaż przez około 60 minut w 160 stopniach.

Smacznego;)


2 komentarze :

  1. Bardzo smaczne danie, robię czasami z biała kapustą a czasami z kiszoną :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne danie. Powiem szczerze, że kapusty z cebulą jeszcze nie robiłam, zawsze z marchewką, pieczarkami, koprem. Wypróbuję twoją wersję :-)

    OdpowiedzUsuń

Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło ;)

Printfriendly

Lista zakupów