sobota, 30 sierpnia 2014

Pasta jajeczna

Smak mojego dzieciństwa. Prosty, szybki i jakże efektowny dodatek do kanapek. Jak dla mnie numer 1 wśród past. Jednym słowem uwielbiam ją;) Jestem pewna, że i wam posmakuje ;) 






Składniki:

  • 10 jajek
  • 2 cebule
  • wegeta do smaku 
  • pieprz do smaku
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, dodać 2-3 łyżeczki wegety, wymieszać, całość pougniatać i odstawić na 1-1.5 godziny aby cebula zmiękła. W między czasie ugotować jajka, wystudzić. Gdy będą już zimne zetrzeć je na tarce o drobnych oczkach, dodać cebulkę oraz oliwę z oliwek, wymieszać. Doprawić pieprzem i wegetą, ponownie wymieszać a następnie włożyć do lodówki do "przegryzienia się".




Smacznego;)



2 komentarze :

  1. Uwielbiam pastę jajeczną, nie jadłam jej od kilku lat. A nie można zastąpić wegety czymś innym? Jakąś inną przyprawą? Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie zamieniałam wegety na inną przyprawę ale myślę, że zamiast niej można użyć soli i też będzie smakować wybornie;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło ;)

Printfriendly

Lista zakupów