Przepis na nie dostałam od przyszłej Pani teściowej. Zazwyczaj szykuje je mój narzeczony. Cóż tu dużo mówić, my zajadamy się nimi bardzo i dość często pojawiają się na moim stole. Warto jeść buraczki bo mają wiele wartości odżywczych, zawierają między innymi kwas foliowy, żelazo, wapń, potas, magnez, mangan, sód, fluor, cynk, molibden, kobalt a także rubid i cez. Jak widać buraczki to bomba "wartości odżywczych", więc warto je przygotować dla naszych najbliższych. Spróbujcie;)
Składniki:
Wykonanie: Buraczki wymyć i ugotować do miękkości. Następnie obrać je ze skóry i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Dodać cukier, ocet, sól, śmietanę i masło, dokładnie wymieszać. Całość podsmażyć, podawać na ciepło.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad, będzie mi bardzo miło ;)